Сьогодні Міжнародний день пива
Категорія
Світ
Дата публікації

Сьогодні Міжнародний день пива

Сьогодні Міжнародний день пива
Джерело:  online.ua

Першим святкувати день пива здогадався американець Джессі Авшаломов, повідомляє ONLINE.UA. Маючи власний бар він не міг не помітити, що досить велика кількість людей полюбляє цей пінний напій. Особливо літніми вечорами, коли хочеться чогось прохолодного і смачного.

Перший день пива відбувся в 2007 році в місті Санта-Круз, США. До 2011 року він перетворився з містечкового фестивалю в міжнародне свято, що відзначається в 50 країнах світу. Традицією для багатьох стало відмічати цей день у першу п'ятницю серпня.

Саме у цей день у всьому світі збираються великі гучні компанії та поодинокі любителі пива, щоб віддати данину цьому напою.

Очевидно, що культура пивоваріння тісно пов'язана з культурою землеробства, і пиво існує приблизно з тих самих пір, як люди навчилися переробляти зерна злаків в хліб.

Ще шумери вигадали розтирати зерна ячменю і заливати їх водою з додаванням трав та коріння. А після, очікували поки почнеться процес бродіння. У результаті виходив досить запашний напій, віддалено схожий на пиво, яке ми знаємо сьогодні.

Свідчення розвиненого пивоваріння археологи знаходять в період Древнього Єгипту. Спочатку пиво для єгиптян було предметом імпорту, але якість продукту не була досить високою.

Під час подорожі під палким сонцем, пиво втрачало свої властивості та смак. Отже, єгиптянам не залишалося нічого кращого окрім як розпочати займатися пивоварінням.
Староєгипетське пиво, яке називалося «хек», було солодким і міцним. Єгиптяни приправляли його отруйною мандрагорою, якій приписувалися чудодійні властивості. Крім того, в різні сорти пива додавали шафран, аніс і інші прянощі.

У Європі ще до II століття Нової Ери центром пивоваріння стають германські землі, про що згадується у трактаті "О германцях" Тацита.
Відомо, що вони виготовляли пиво із нетипових інгредієнтів, таких як: дубова кора, листя ясеня і бичача жовч. Саме з того часу Німеччина залишається незмінною столицею пива. З часом, саме з цих земель пивоваріння поширюється на інші європейські країни.

Зараз цей напій цінують і люблять у всьому світі та в кожній країні свої традиції пов'язані з пивом. Наприклад, в Ірландії п'ють пиво Гіннесс, особливість якого у трохи підпаленому ароматі та присмаці, який виходить через використання смаженого ячменю. До пари, в ірландських пабах, подають суміш з капусти, цибулі та сосисок, або варені з беконом сосиски.

В Італії надають перевагу світлому легкому пиву, яке стає прекрасним аперитивом перед основним прийомом їжі. Подається разом з легкими закусками та морепродуктами. У Німеччині також улюбленими є світлі сорти пива. І ні для кого не секрет, що німці полюбляють запивати пінним ковбаски та свину рульку з капустою.

Україна також не відстає від своїх сусідів. За даними компанії GFK Ukraine 60,4% населення нашої країни насолоджується пінним. Тому, вже традиційно, в Міжнародний день пива головні заходи проходять в пабах, барах і ресторанах, де всі учасники свята можуть спробувати пиво не тільки різних сортів, але і різних виробників різних країн і навіть рідкісні сорти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?