Солдати США перекрили дорогу перед російськими військовими - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Солдати США перекрили дорогу перед російськими військовими - що відбувається

Солдати США перекрили дорогу перед російськими військовими - що відбувається
Джерело:  online.ua

Військовим США вдалося зупинити російських солдатів, які прямували до нафтового родовища Румейлан у Сирії. Про це повідомляє видання "Anadolu" з посиланням на свої анонімні джерела, передає ONLINE.UA.

За попередніми даними, це сталося 18 січня на території, підконтрольній курдським військовим формуванням (американські союзники в регіоні). Американські військові попросили російських військових повернутися в район Амуда, який, як і нафтове родовище, знаходиться на північному заході провінції Ель-Хасака.

"У результаті російські військові повернулися назад, бо американські солдати заблокували їм шлях. Агентство відзначає, що в районі Румейлан розташовується авіабаза США. Окрім того, відомо, що аналогічний інцидент стався 16 січня, коли росіянам не дали пройти курди", - сказано в повідомленні.

Що важливо, нещодавно стало відомо, що Сполучені Штати планують провести у Східній Європи військові навчання, які за масштабом не порівняти з іншими за останні 30 років. За словами генерал-майора Беррі Сігуна, близько 20 тисяч спеціально перекинутих у ЄС американських військовослужбовців братимуть участь у маневрах навесні 2020 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, влада України може відправити до Іраку 20 військових на підтримку місії НАТО. Варто звернути увагу на те, що це відбудеться після того, як Альянс відновить роботу своєї місії у регіоні. Про це розповіли у Міністерстві оборони.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?