Соратник Путіна програв президентські вибори в європейській країні
Категорія
Світ
Дата публікації

Соратник Путіна програв президентські вибори в європейській країні

Соратник Путіна програв президентські вибори в європейській країні

Соратник президента РФ Володимира Путіна, кандидат від правопопулістської Австрійської партії свободи (АПС) Норберт Гофер  програв президентські вибори в Австрії.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Deutsche Welle.


Президентом Австрії з невеликим відривом голосів стане 72-річний екс-лідер "Зелених" Александер Ван дер Беллен. За нього проголосували 50,3% виборців, за Норберта Гофера, - 49,7%.


Відзначається, що в Австрії президент обирається на термін в шість років, і Ван дер Беллен обійме посаду глави держави 8 липня, змінивши на посту соціал-демократа Хайнца Фішера.


На своїй сторінці в Facebook Гофер вже визнав поразку і заявив про бажання працювати на благо Австрії. "Я залишуся вірним вам і буду робити свій внесок у позитивне майбутнє Австрії", - написав він.


Відомо, що Норберт Хофер раніше висловлювався на підтримку політики Володимира Путіна. Він виступав за термінове зняття санкцій з Росії, рішення конфлікту РФ і України на основі "права народів на самовизначення" і робив заяву проти "холодної війни", яку нібито хтось намагається вести проти Росії.


Як повідомляв ONLINE.UA,  президент Австрії Хайнц Фішер також виступав за скасування санкцій проти Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?