Соратник Януковича може повернутися в Україну: прокуратура закрила справу
Категорія
Україна
Дата публікації

Соратник Януковича може повернутися в Україну: прокуратура закрила справу

Соратник Януковича може повернутися в Україну: прокуратура закрила справу

Прокуратура Одеської області закрила кримінальну справу проти колишнього народного депутата Юрія Іванющенка, якого тривалий час тісно пов’язували з екс-президентом Віктором Януковичем. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Українську правду », відповідна постанова прокурора М.І. Нікова була ухвалена ще 19 квітня. Однак інформація про неї з’явилась лише зараз.

Кримінальна справа, про яку йде мова, стосувалась можливого заволодіння коштами держбюджету в особливо великих розмірах, а також рейдерства відомого одеського ринку «7-й кілометр».

Як зазначено в ухвалі прокуратури, в ході розслідування правоохоронці з’ясували, що в діях Іванющенка не було складу злочину.

Зокрема, власники ринку, які подарували свої частки оточенню народного депутата, заперечили будь-який вплив на них. Про відсутність тиску також заявили інші свідки: нотаріус і колишні співробітники.

11 квітня цього року прокуратура отримала прохання про закриття справи від однієї з співвласниць ринку Ірини Чернат. Вона фігурувала в справі в якості потерпілої – через можливу підробку її підпису. Жінка послалась на відсутність матеріальних і моральних претензій до Іванющенка.

Другий епізод закритої кримінальної справи стосувався розкрадання так званих «кіотських коштів», які отримала Україна за від продажу Японії квот на викиди парникових газів.

Прокуратура виявила, що проекти зелених інвестицій були виконані компанією Іванющенка належно. Крім того, держава ще й не в повному розмірі заплатила за ці виконані роботи, оскільки заборгувала понад 40 мільйонів гривень.

Відомо, що Юрій Іванющенко або, як його називають деякі журналісти, «Юра Єнакіївський» виїхав з України після Майдану у 2014 році. Тривалий час після цього йому інкримінували незаконне збагачення на 72 млн швейцарських франків та організацію заволодіння 170 млн гривень державних коштів, отриманих Україною від продажу квот Японії на викиди парникових газів.

У 2016 році народний депутат Сергій Лещенко заявив, що Інтерпол зняв з міжнародного розшуку Юрія Іванющенка, оскільки той «знайшов спільників у владі», які допомогли йому.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому в Україну повернувся екс-заступник глави  Адміністрації Януковича Андрій Портнов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?