Сорос дав дуже тривожний прогноз щодо Путіна і Трампа
Категорія
Світ
Дата публікації

Сорос дав дуже тривожний прогноз щодо Путіна і Трампа

Сорос дав дуже тривожний прогноз щодо Путіна і Трампа
Джерело:  project-syndicate.org

Знаменитий американський мільярдер і філантроп Джордж Сорос спрогнозував, що новообраний  президент США Дональд Трамп  буде зайнятий внутрішніми проблемами країни, при тому, що Євросоюз може потрапити під вплив президента Росії Володимира Путіна.

Такий прогноз Він зробив у своїй статті на сайті project-syndicate.org, передає ONLINE.UA з посиланням на переклад  "Украинской правды".

"США в найближчому майбутньому будуть зайняті внутрішньою боротьбою, в той час як меншини будуть страждати. США не зможуть захищати і просувати демократію в інших країнах світу. Навпаки, Трамп буде більш прийнятний для диктаторів. Це дозволить деяким з них досягти компромісу з США, а іншим - продовжувати свої справи без перешкод", — припустив він.
При цьому мільярдер зазначив, що, "хоча Трамп пом'якшив свою риторику після обрання, він не змінив ні свою поведінку, ні своїх радників" і в складі кабінету нового глави Білого дому "некомпетентні екстремісти і відставні генерали".


Читайте також: У Путіна вирішили похвалитися тим, як його хвалив Трамп

У той же час відомий філантроп підкреслив, що демократія в США вистоїть.
"Конституція і інститути, зокрема – четверта влада, досить сильні, щоб протистояти перегинів з боку виконавчої влади, і це запобіжить перетворення потенційного на справжнього диктатора", — зазначив він.
Також Він додав, що "Трамп захоче домовлятися, а не відстоювати принципи. На жаль, це буде підтримуватися його ключовим електоратом".
"Мене особливо турбує доля ЄС, над яким нависла загроза потрапити під вплив президента Росії Володимира Путіна, чия концепція управління несумісна з концепцією відкритого суспільства. Путін не є пасивним вигодонабувачем при такому розвитку подій; він багато працював, щоб ці події створити", — підкреслив мільярдер.
Він додав також, що Путін "зрозумів слабку сторону свого режиму: той здатний експлуатувати природні ресурси, але здатний генерувати економічне зростання".


Читайте також: Американський друг України розповів про новий удар по Путіну

"Він відчув загрозу "кольорових революцій" у Грузії, Україні та інших місцях. Спочатку він спробував взяти під контроль соціальні медіа. А потім зробив блискучий крок: використовував бізнес-модель соціальних медіа для поширення дезінформації та фейкових новин, дезорієнтувати виборців і дестабілізуючи демократичні країни. Саме так він допоміг обратися Трампу", — констатував Сорос.
На його думку, "те ж саме, ймовірно, станеться в європейському виборчому сезоні 2017 року в Нідерландах, Німеччині та Італії".
"У Франції обидва провідні кандидати близькі до Путіна і прагнуть умиротворяти його. У разі перемоги будь-якого з них домінування Путіна в Європі стане fait accompli – свершившися фактом", — припустив мільярдер.
Сорос висловив надію на те, що "лідери, і громадяни зрозуміють, що це несе загрозу їх способу життя і цінностей, на яких був заснований ЄС".


Читайте також: США можуть зупинити в Росії поїзди, але поки опасаються так бити по Путіну — західні ЗМІ

"Проблема в тому, що метод, до якого вдався Путін щоб дестабілізувати демократію, не можна використовувати для відновлення поваги до фактів і збалансованого бачення реальності. Євросоюз опинився на межі розвалу з уповільненням економічного зростання і з виходом кризи біженців з-під контролю", — попередив він.


За його словами, зараз "ЄС повинен пережити досвід, подібний до того, який пережив на початку 1990-х років Радянський Союз".


"Ті, хто вірять, що ЄС необхідно зберегти, щоб створити його заново, повинні докласти всі можливі зусилля для досягнення найкращого результату, - резюмував американський мільярдер.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  російський політолог Станіслав Бєлковський припустив, що президент США Дональд Трамп здатний на неприємний сюрприз для президента РФ Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?