Сотні американців отримали загадкові посилки з Китаю з дивним насінням - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Сотні американців отримали загадкові посилки з Китаю з дивним насінням - що відбувається

Сотні американців отримали загадкові посилки з Китаю з дивним насінням - що відбувається
Джерело:  online.ua

Китай опинився в епіцентрі нового резонансного скандалу на тлі публічних звинувачень з боку влади США в тому, що саме китайська влада винна в пандемії коронавіруса. На цей раз інцидент виник через загадкові посилки, які почали отримувати американці з червня поточного року. У дивних поштових відправленнях людям приходе таємниче насіння. Американська влада вважає, що це спланована акція і що це можуть бути насіння рослин-загарбників з іншої екосистеми, які здатні нашкодити місцевому сільському господарству. Вони закликають американців ні у якому разі не чіпати отримані насіння, тримати їх подалі від дітей і домашніх тварин, так як вони можуть бути серйозно небезпечними. Деталі загадкових посилок з Китаю розкрило видання The Guardian, передає ONLINE.UA.

Відзначається, що в дивних китайських бандеролях люди знаходили в невеликих прозорих пакетах чорне або біле насіння невідомих рослин. При цьому на упаковці посилок було зазначено, що всередині іграшки або біжутерія. Видання припускає, що таким чином відправники хотіли уникнути проблем з митницею. На бандеролях вказували точну адресу та ім'я одержувача, були наклеєні стікери пошти Китаю.

Як відомо, тільки у Флориді дивні посилки отримали понад 630 осіб. Розсилка таємничого насіння з Китаю також зафіксована у Великій Британії, Канаді та Новій Зеландії.

У міністерстві сільського господарства США вже дослідили вміст загадкових посилок. Як з'ясувалося, в них знаходилися насіння гірчиці, берізки, розмарину, лаванди, м'яти, троянди і капусти. Фахівці припускають, що вони можуть бути зараженим комахами або обробленим шкідливими речовинами.

На резонансні інциденти вже відреагувала влада Китаю. У КНР запевнили, що не причетні до розсилки насіння, а штампи місцевої пошти нібито підроблені. Китайська влада вважає, що посилки є частиною шахрайської схеми, за якою власники магазинів розсилають дешеві товари з випадковим адресами і штучно підвищують рейтинг, підробляючи позитивні відгуки. У китайському відомстві звернулися до урядів США і тих країн, жителі яких отримали дивні посилки, з проханням повернути їх в Китай для розслідування.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені з лабораторії Ухань вирішили зробити визнання американській розвідці про коронавірус і причетність до його поширення Китаю. Поки детальну інформацію про походження коронавіруса не оприлюднюють, але у Вашингтоні запевнили, що спецслужби вже отримали перші переконливі докази вини Пекіна і від цих даних світ буде в шоці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?