Сотні чорнобильських цуценят відправлять в США: стала відома причина
Категорія
Україна
Дата публікації

Сотні чорнобильських цуценят відправлять в США: стала відома причина

Сотні чорнобильських цуценят відправлять в США: стала відома причина
Джерело:  online.ua

З Чорнобильської зони до Сполучених Штатів Америки вивезуть близько двох сотень безпритульних собак.

Про це у Facebook повідомляє прес-служба Державного агентства України з управління зоною відчуження, передає ONLINE.UA.

Там поінформували, що у квітні перші 12 цуценят були транспортовані з території ЧАЕС працівниками Фонду чистого майбутнього, самої Чорнобильської АЕС та компанії під назвою "Новарка". У червні вони відправляться до США, де їм знайдуть сім’ї.

На проведення всіх необхідних робіт для вивезенням цуценят було отримано усі дозволи. Зазначається, що собаки проходитимуть дозиметричний контроль, їх відмиють і відправлять до Славутича у спеціальний притулок, що знаходиться на території кінно-спортивної бази.

Саме там вони житимуть протягом наступних 45 днів. На базу найняли інструкторів для щоденного догляду за цуценятами, у вихідні до них будуть пускати усіх бажаючих.

Собаки, які мешкають в зоні відчуження, - нащадки тих, які пережили аварію на ЧАЕС в 1986 році. Під час евакуації жителям заборонялося брати з собою домашніх тварин.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що HBO зніме серіал про Чорнобиль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?