Сотні озброєних людей: Європа зробила гучну заяву щодо Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Сотні озброєних людей: Європа зробила гучну заяву щодо Донбасу

Сотні озброєних людей: Європа зробила гучну заяву щодо Донбасу
Джерело:  РБК Україна

Генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр заявив, що організація може відправити збройну поліцейську місію на Донбас в разі проведення виборів на окупованих територіях.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК-Україна.
"Це може бути поліцейська операція, яка буде проводитися для підтримки закону і порядку в регіоні. Вона покликана допомогти провести безпечні вибори», - сказав він в інтерв'ю Associated Press.
Заньєр зазначив, що ОБСЄ готова надіслати сотні поліцейських, ймовірно, збройних, щоб забезпечити безпечну обстановку в місцях голосування. За його словами, місія може співпрацювати з місцевими правоохоронними органами в Донецьку і Луганську, щоб забезпечити роботу спостерігачів на виборах. Місія буде можлива тільки в разі припинення вогню обома сторонами.
Нагадаємо, на зустрічі з послами президент України Петро Порошенко закликав G7 підтримати ініціативу про введення на Донбас збройної поліцейської місії ОБСЄ. На його думку, це є критично необхідним для політичного врегулювання ситуації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?