Соціолог пояснила специфіку України на прикладі бідності
Категорія
Економіка
Дата публікації

Соціолог пояснила специфіку України на прикладі бідності

Соціолог пояснила специфіку України на прикладі бідності
Джерело:  online.ua

Український соціолог Ірина Бекешкіна вважає, що бідність України визначає специфіку популізму в країні, адже в державах, де є великий середній клас, населення трохи інакше сприймає необгрунтовані обіцянки політиків.
Про це Бекешкіна сказала в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Популізм притаманний усім країнам. Однак популізм в суспільстві, де є великий середній клас, інший. Згадаймо, наприклад, ту ж Швейцарію. Люди там проголосували проти того, щоб кожному даром діставалося 2500 швейцарських франків (68505 грн "гарантованого доходу" на місяць, проти такої ідеї проголосували 78% тих, хто прийшов на референдум, - ONLINE.UA). А уявіть, якби таке голосування було в Україні. Популізм бідної країни - це зовсім інший популізм", - сказала експерт.
За її словами, в Швецарії люди розуміють, що ці виплати здійснюватимуться з їх кишень, в Україні ж живуть міфами.
"Більшість швейцарців розуміли, що цей "гарантований дохід" буде витягуватися саме з їх кишень у той чи інший спосіб. Тому вирішили, що не варто утримувати інших людей, нехай ідуть працювати. У нас, якби було щось подібне, більшість проголосувала б за видачу грошей. А де їх брати? Скажуть: у держави. У багатьох немає відчуття, що держава бере гроші з податків. Більшість уявляє державні фінанси якимось міфом", - зазначила Бекешкіна.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Рейтинг партії Порошенка може "лягти" поруч з Яценюком - соціолог Ірина Бекешкіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?