Соціологи кажуть, що команда Зеленського обманула українців
Категорія
Політика
Дата публікації

Соціологи кажуть, що команда Зеленського обманула українців

Соціологи кажуть, що команда Зеленського обманула українців

Фонд "Демократичні ініціативи" ім. І.Кучеріва публічно звинуватив Офіс президента у маніпулюванні їхніми соціологічними даними. Це сталося після того, як 23 грудня команда укранського лідера Володимира Зеленського офіційно повідомила про те, що оновлення доріг у межах ініційованої президентом Національної програми "Велике будівництво" українці назвали головною позитивною подією року, що минає. Однак професор НаУКМА, науковий директор фонду "Демократичні ініціативи" Олексій Гарань звернув увагу на те, що українців таким чином вводять в оману, передає ONLINE.UA з посиланням на "УП".

За словами Гараня, 21 грудня були представлені результати загальнонаціонального підсумкового опитування, проведеного спільно з Київським міжнародним інститутом соціології, а вже 23 грудня комунікаційники Офісу президента, посилаючись на це опитування, зробили "новину": "Президентська ініціатива "Велике будівництво" стала головною позитивною подією 2020 року". Мовляв, "згідно з опитуванням, такої думки дотримується переважна більшість респондентів (93%) ". Гарань звертає увагу на те, що насправді цю ініціативу відзначило лише 11,3% респондентів. А от вже з цих 11,3% позитивно її оцінили 93%.

"Нехитра математика дає: 11,3% х 93% = 10,5%. 10,5% це все-таки не 93%, як написали панове з ОПУ! Але новина пішла гуляти по Інтернет-сайтах і соцмережах. Якби це було правдою, навряд чи партія президента програла б місцеві вибори у всіх областях і обласних центрах, і навіть у рідному для Володимира Зеленського Кривому Розі. Якби це було правдою, 81% громадян не називав би корупцію чинником, що має найбільший і сильний вплив на життя в країні. Реальна думка громадян, як показує наше опитування, інша – позитивних подій немає. Навіть весняний карантин, який за задумом мав врятувати життя і дати владі можливість підготуватися до другої хвилі епідемії, за своїми наслідками і підсумками сприймається негативно", – підкреслив Гарань.

На переконання експерта, це – тривожний знак, оскільки саме так відбувається і маніпулювання громадською думкою, і введення в оману самого Володимира Зеленського. Соціолог закликав команду президента навчитися цитувати соціологічні дані коректно та навчитися правильно користуватися даними соціології.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Зеленського розповіли про нову стратегію відносин з Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?