Соціологи: Рабінович увійшов до п'ятірки претендентів на пост президента
Категорія
Політика
Дата публікації

Соціологи: Рабінович увійшов до п'ятірки претендентів на пост президента

Соціологи: Рабінович увійшов до п'ятірки претендентів на пост президента

За результатами досліджень низки соціологічних служб, лідер партії "За життя" Вадим Рабинович входить до п'ятірки кандидатів на пост президента України.
Про це свідчать оприлюднені днями матеріали соцопитувань, які публікує "КП в Украине".
Зокрема, опитування, проведене Центром соціальних і маркетингових досліджень SOCIS, а також соціологічною групою "Рейтинг", показало, що якби в найближчу неділю відбулися президентські вибори, лідерство на них отримали би п'ять претендентів.
"Петра Порошенка на наступних виборах президента підтримали б 14,7% опитаних, Юлію Тимошенко – 14,6%, Юрія Бойка – 10,0%, Вадима Рабиновича – 9,2% та Олега Ляшка – 9,2%", - говориться в дослідженні.
Крім того, Центр SOCIS і група "Рейтинг" також провели соціологічну імітацію парламентських виборів, заявивши: "Враховуючи п'ятивідсотковий бар'єр, до Верховної Ради гіпотетично потрапили б 7 партій". Партію ВО "Батьківщина" підтримали б 15,5% респондентів; "Блок Петра Порошенко" – 14,1%, партію "Опозиційний блок" – 11,2%; об'єднання "Самопоміч" – 9,8%, "Радикальну партію Олега Ляшка" – 9,1%; за партію "За життя" Вадима Рабиновича віддали б свої голоси 8,8% виборців, за партію "Громадянська позиція" – 7,1%.
Інші політичні сили значно відстають від цих показників.
Такі дані багато в чому збігаються з паралельно проведеними соціологічними дослідженнями центру "Соціальний моніторинг" і Українського інституту соціальних досліджень ім. Яременко.
Згідно з їхніми результатами, зазначає видання, на ймовірних президентських виборах Петро Порошенко набирає 11% голосів виборців, Юлія Тимошенко – 11%; Юрій Бойко – 7%, Вадим Рабинович – 6,1%, Олег Ляшко – 6% і Андрій Садовий – 6%.
Що стосується підтримки українцями політичних партій, ВО "Батьківщина" готові підтримати 15,3% українців, партію "Блок Петра Порошенка "Солідарність"" – 14,6% опитаних, "Опозиційний блок" -11,1%, "Самопоміч" – 9,9%, "Радикальну партію Олега Ляшка" – 9,2%, партію "За життя" – 7,9%.
Інші політичні сили значно відстають від цих показників.
При цьому за дострокові вибори у Верховну Раду виступають 49,3% опитаних, проти – 41,2%.
"Результати опитування в усіх регіонах України чітко визначили претендентів на президентську посаду і на місця у Верховній Раді. Також опитування показало високий запит суспільства на зміну політичної еліти, невдоволення людей діями влади і бажання якнайшвидшого проведення дострокових парламентських і президентських виборів", – констатують автори соціологічного дослідження, слова яких наводить "КП в Україні".
Нагадаємо, 8 грудня у Франції лідер партії "За життя" Вадим Рабинович зустрічався з кандидатом у президенти Франції, лідером партії "Національний фронт" Марін Ле Пен та групою французьких парламентаріїв. В ході зустрічі обговорювалися питання встановлення миру на Сході України " та проведення парламентських слухань у Брюсселі щодо корупції в Україні, повідомляли тоді ЗМІ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?