Соцмережі і секс: як російська шпигунка проникла у впливові кола США
Категорія
Політика
Дата публікації

Соцмережі і секс: як російська шпигунка проникла у впливові кола США

Соцмережі і секс: як російська шпигунка проникла у впливові кола США
Джерело:  Голос Америки

В контррозвідці США заявили, що російська шпигунка Марія Бутіна є прикладом того, як соціальні медіа можуть допомагати в прихованих операціях впливу, передає ONLINE.UA з посиланням на  Голос Америки.

Анонімне джерело видання розповіло, що Бутіна використовувала старі методи роботи розвідки, з’являючись на політичних заходах, заводячи контакти, а потім додаючи їх у друзі на Facebook або LinkedIn, і навпаки.

"Платформи соціальних медіа корисні для планування мереж дружби та відкриття дверей. З більш традиційних методів роботи розвідки Бутіна, нібито, за словами американських прокурорів, використовувала пропонування сексу американським політикам і лобістам, в одному з випадків – щоб спробувати отримати роботу в американській лобістській організації, яка була її ціллю", - сказано в повідомленні.

Окрім того, відомо, що жінка жила з удвічі старшим за себе політиком-республіканцем, який був ідентифікований в американських ЗМІ як лобіст Пол Еріксон.

Бутіна переїхала в США в 2013 році. Вона вчилася в Американському університеті у Вашингтоні на факультеті політології. У США росіянка створила органызацыю "Право на зброю", в рамках діяльності якої співпрацювала з Національної стрілецькою асоціацією, яка має певний вплив в республіканських колах.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російську шпигунку Марію Бутіну взяли під варту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?