Соцмережі підірвав робот, який втік з полігону в Росії: з'явилося відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Соцмережі підірвав робот, який втік з полігону в Росії: з'явилося відео

Соцмережі підірвав робот, який втік з полігону в Росії: з'явилося відео
Джерело:  59.ru

У Росії з випробувального майданчика втік робот-прототип, на якому випробовували алгоритми автоматичного руху. Він виїхав за межі майданчика і виявився на вулицях в центрі Пермі, шокувавши і місцевих жителів, і правоохоронців.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання 59.ru.
Робот під кодовою назвою «Промобот» скористався забудькуватістю одного з інженерів, який не закрив ворота полігону, і виїхав на проїжджу частину, заблокувавши рух транспорту на вулиці Пушкіна.
Біля нього зібрався невеликий затор.
«Робот відпрацьовував на полігоні алгоритми автоматичного руху. Інженер заїхав на майданчик і забув замкнути ворота. В результаті робот безперешкодно виїхав за межі майданчика і вирушив на пошуки пригод. Але в 50 метрах від будівлі у нього сіла батарея», - розповів один з авторів проекту Олег Ківокурцев.
Варто відзначити, що інженери помітили зникнення робота тільки через 45 хвилин. За цей час він дістався проїжджої частини, повністю розрядився і влаштував затор.



Тим часом співробітники Державної інспекції безпеки дорожнього руху (аналог ДАІ - Ред.) близько години усували проблему робота-утікача, а пізніше вони зробили інженеру зауваження, змусили написати пояснювальну і відпустили, а робота з вулиці несли на руках.


Тим часом у соцмережах щосили потішаються над цим кумедним епізодом.

Anton Ornatsky: "Він обрав свободу!", а Джек Олександрович додав, що "навіть роботи звідси намагаються звалити".

Кирило Крушняков: "Бідолаха не встиг добігти до канадського кордону!".

Tolegen Shaikov: "Це сміттєвий бак на колесах".
Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше в Росії показали свого нового бойового робота.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?