Соцмережі розвеселила "грізна" заява Росії щодо газу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Соцмережі розвеселила "грізна" заява Росії щодо газу

Соцмережі розвеселила "грізна" заява Росії щодо газу
Джерело:  РІА Новини

Міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив, що ціна російського газу для України в першому кварталі зросте, проте не уточнив, на скільки, зазначивши лише, що це стане зрозуміло в кінці грудня.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РИА Новости".
"По формулі (ціна - ред.), напевно, так, буде вище, тому що там же часовий лаг йде, наскільки - зараз неможливо сказати, потрібно буде в кінці місяця підрахувати за формулою", - сказав Новак.
Розрахунок ціни за газ прив'язаний до середньої вартості нафтопродуктів на біржі за останні 9 місяців. На тлі зростання цін на нафту вартість газу також підвищується.

Читайте також: Ро сія напружилася через український штраф і хоче відкупитися
Нагадаємо, Київ припинив закупівлю газу у РФ в листопаді 2015 року. У грудні 2016 року відбулися тристоронні переговори з російським "Газпромом" і Єврокомісією, в ході яких ніяких домовленостей досягнуто не було. Київ як і раніше не має наміру купувати газ у РФ.
Соцмережі висміяли "грізну" заяву РФ.




Як повідомляв ONLINE.UA, Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" прогнозує зниження ціни на газ для всіх категорій українських споживачів в разі перемоги в судових позовах з російським газовим монополістом "Газпромом".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?