Соцмережі схвилювало рішення Луценка щодо скандального прокурора: з'явився документ
Категорія
Політика
Дата публікації

Соцмережі схвилювало рішення Луценка щодо скандального прокурора: з'явився документ

Соцмережі схвилювало рішення Луценка щодо скандального прокурора: з'явився документ

Глава Генеральної прокуратури України Юрій Луценко оголосив догану і понизив на посаді прокурора Дмитра Суса, який не вказав в декларації автомобіль Audi Q7 вартістю понад 900 тис грн.
Про це йдеться в заяві Генпрокуратури, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Центр протидії корупції.
Читайте також: У скандального працівника ГПУ викрали дороге авто - соцмережі
У відповіді ГПУ на запит ЦПК говориться, що Генпрокурор задовольнив заяву Суса "про дострокове припинення його повноважень на адміністративній посаді за власним бажанням", а також оголосив догану за "подання недостовірних тверджень" і "порушення порядку подання декларації" в анкеті доброчесності прокурора.



У соцмережах прокоментували рішення Луценка і згадали нардепа БПП Сергія Лещенка, який недавно був в епіцентрі скандалу через квартиру за 7,5 млн грн в центрі Києва.


Глава правління ЦПК Віталій Шабунін написав: "Луценко продовжує кришувати прокурора Суса, який оформив AudiQ7 на 85-річну бабусю і катував співробітників НАБУ".



Dennis: "А що не так з бабусею на Q7? Тобто звідки у непрацюючої мами Лещенка більше 100000$ - це ок. А бабуся на q7-порушення?"
Bohdan Solonk: "У той час НАБУ продовжує кришувати Лещенка. Все виглядає цілком логічно".
Сергій Король: "Так само як ви кришуете Лещенка, який отримав безпроцентний кредит і йому мама дарує гроші. Самі приклад подали".
Як повідомляв ONLINE.UA, автомобіль Audi Q7 Дмитра Суса був куплений на ім'я 85-річної мешканки Хмельницького Марії Юрчик.
Відзначимо, що в серпні було зіткнення між співробітниками ГПУ і детективами НАБУ, які здійснювали зовнішнє спостереження за Сусом. У ГПУ заявили, що стеження було незаконним, в той час як НАБУ стверджують, що мали на це рішення суду. Також в НАБУ заявили, що слідчі ГПУ затримали їх детективів, незаконно утримували і катували їх протягом багатьох годин, після чого сам Сус відвіз їх в НАБУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?