Союзник Росії Іран несподівано розкритикував Москву
Категорія
Світ
Дата публікації

Союзник Росії Іран несподівано розкритикував Москву

Союзник Росії Іран несподівано розкритикував Москву

Міністр оборони Ірану Хосейн Дехган звинуватив Росію в "нескромності" і "браваді" в зв'язку з тим, що Москва поширила інформацію про використання військово-повітряної бази в Ірані для бомбардувань цілей в Сирії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.
"Росіяни, звичайно, хочуть продемонструвати, що вони є наддержавою і впливовою державою, і вони відіграють активну роль в питаннях безпеки в регіоні і в світі. Що стосується новин про використання іранської бази, є частка хвастощів і безцеремонного поводження", - заявив іранський чиновник.
Водночас він підкреслив, що Тегеран продовжуватиме співпрацювати і з Москвою, і з Дамаском.
"Росія вирішила перекинути додаткові літаки і підвищити швидкість і точність своїх операцій у Сирії. Тому їй треба було здійснювати дозаправку в районі, який розташований ближче до зони операції. Саме тому вони використовували базу в Хамадані, але ми, безумовно, не віддавали їм військову базу", - сказав глава іранського оборонного відомства.
Нагадаємо, що 16 і 17 серпня Повітряно-космічні сили Росії завдали ракетно-бомбових ударів по об'єктах ІДІЛ в Сирії з використанням іранського аеродрому "Хамадан". У перший день для бомбардувань були задіяні дальні бомбардувальники Ту-22М3 і фронтові бомбардувальники Су-34, на другий день - тільки Су-34. Прикриття здійснювали винищувачі ВКС Су-30СМ і Су-35С, що базуються на аеродромі "Хмеймім" в Сирії.
18 серпня дальні бомбардувальники Ту-22М3 і фронтові бомбардувальники Су-34, які злетіли з аеродромів базування на території Росії і Ірану, завдали групового авіаційного удару по об'єктах ІДІЛ в провінції Дейр-ез-Зор.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?