Союзники Меркель закликали Німеччину до примирення з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Союзники Меркель закликали Німеччину до примирення з Росією

Союзники Меркель закликали Німеччину до примирення з Росією
Джерело:  online.ua

Партнери канцлерки Німеччини Ангели Меркель з Соціал-демократичної партії закликали до примирення з Росією, хоча і визнають, що ФРН заплатить занадто високу ціну за втрачене обличчя на Заході, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Вказано, що останні опитування показали, що німці краще налаштовані щодо Росії, ніж до будь-якої іншої країни. Саме тому "тримати двері відкритими для Кремля" стало популярною практикою.

Один із союзників Меркель у парламентському комітеті із закордонних справ,  Родер Кізеветтер, заявив, що проектом "Північний потік-2" Росії вдалося вибити Німеччину, принаймні в плані енергетичної політики, з системи західної солідарності.

"Ціна буде ще більшою втратою довіри з боку Прибалтики, Польщі та України. Ми, німці, завжди говоримо, що тримати Захід разом - це наш "центр тяжіння", але російському підходу вдалося витягти Німеччину, принаймні в плані енергетичної політики, з цієї західної солідарності", - підкреслив він.

Зазначимо, що раніше партії ФРН домовилися в ході своїх коаліційних переговорів взяти на себе зобов'язання щодо проекту газопроводу, але не представили його в письмовому вигляді.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американський президент Дональд  Трамп жорстко розкритикував Німеччину через підтримку газопроводу "Північний потік-2", а також через недостатні фінансові внески в НАТО. Окрім того, 11 липня Дональд Трамп у присутності ЗМІ посперечався з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столенбергом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?