SpaceX вивела на орбіту чергову партію супутників Starlink — відео запуску ракети
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

SpaceX вивела на орбіту чергову партію супутників Starlink — відео запуску ракети

SpaceX вивела на орбіту чергову партію супутників Starlink — відео запуску ракети
Джерело:  online.ua

У неділю, 14 травня, компанія Ілона Маска SpaceX вивела на орбіту чергову партію з 56 супутників Starlink.

Джерело: SpaceX

Як Starlink виводять на орбіту

Запуск ракети відбувся зі 40-го стартового комплексу бази американських Космічних сил на мисі Канаверал у Флориді о 08:03 за київським часом. Близько через годину з початку місії - компанія повідомила про успішне розгортання супутників.

Перший ступінь успішно приземлився о 08:12 на платформу Just Read the Introduction.

SpaceX створить ще один пусковий майданчик у США

Компанія SpaceX Ілона Маска отримала дозвіл на створення п’ятого стартового майданчика у США. Космічні сили США дали дозвіл на оренду другого пускового комплексу на військовій базі в Каліфорнії.

SpaceX запускатиме свої ракети Falcon з Космічного стартового комплексу-6 на військовій базі Космічних сил Ванденберг біля Лос-Анджелеса, де у компанії є ще один стартовий майданчик. Тривалість оренди SpaceX не вказується.

Фірма має ще один майданчик там, два – у Флориді та приватну базу Starbase на півдні Техасу.

Новий стартовий майданчик, який минулого року звільнило спільне підприємство компаній Boeing та Lockheed, дає SpaceX більше можливостей для виконання все більш насиченого графіка запуску супутників. Однак термін оренди невідомий, — йдеться у повідомлені.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?