SpaceX запустила Falcon 9 з супутниками на борту у космос: захоплююче відео
Категорія
Технології
Дата публікації

SpaceX запустила Falcon 9 з супутниками на борту у космос: захоплююче відео

SpaceX запустила Falcon 9 з супутниками на борту у космос: захоплююче відео
Джерело:  online.ua

23 грудня приватна американська космічна компанія SpaceX успішно запустила в космос ракету-носій Falcon. На борту ракети знаходилося десять телекомунікаційних супутників Iridium NEXT, всі з яких були успішно виведені на орбіту.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт компанії.

Читайте також: Ракета SpaceX загорілася після приземлення: опубліковано відео

Запуск Falcon 9 був здійснений з американської бази ВПС Ванденберг, розташованої у штаті Каліфорнія, в 2:31 за київським часом. Через кілька хвилин після запуску відбулося відділення першого ступеня носія, а через 1,5 години відділилися кожен з десяти супутників від розгінного блоку.

Відзначається, що всі космічні апарати успішно розкрилися на навколоземній орбіті, а система Iridium отримала штатні сигнали від них.

Слід додати, що доставлені на орбіту десять супутників стали четвертою партією в серії з 75 супутників, які SpaceX запускає у космос для глобального комплексу зв'язку Iridium Next. Планується, що всі апарати з даної серії будуть доставлені на орбіту вже до середини 2018 року.

Тим часом очевидці запуску Falcon 9 з супутниками на борту у космос активно публікують в соцмережах захоплюючі відео, в результаті чого службі пожежної безпеки Каліфорнії довелося пояснювати, що "загадкове світіння в небі" є результатом старту ракети.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американська космічна компанія SpaceX провела новий успішний запуск ракети-носія Falcon 9 на орбіту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?