SpaceX запустить нову місячну місію - що відомо про плани Маска
Категорія
Технології
Дата публікації

SpaceX запустить нову місячну місію - що відомо про плани Маска

SpaceX запустить нову місячну місію - що відомо про плани Маска
Джерело:  online.ua

Експерти американської компанії Masten Space Systems відправлять у майбутньому свій новий зонд на Місяць. Забезпечувати прибуття апарату XL-1 буде ракета-носій SpaceX. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву виконавчого директора Masten Шона Магоні.

За його словами, контракт передбачає запуск місії у 2022 році. Наразі не розкривають суму угоди.

Магоні пояснив, контракт — це договір щодо не певної ракети-носія, однак послугу з доставлення космічного зонда на поверхню Місяця в термін, який бажаний для компанії-замовника. Раніше обговорювалася ймовірність залучення для місії таких ракет, як Falcon 9, Atlas V чи Delta IV.

Слід зауважити, проєкт вже приєднали до програми NASA під назвою Commercial Lunar Payload Services. Контракт для возз'єднання підписали минулого квітня, його сума досягла 76 мільйонів доларів США.

Згідно з договором, модуль XL-1 перекине до південного полярного регіону Місяця наукові корисні вантажі, які обрали як демонстрацію.

Згадана Masten Space Systems - невеличка компанія, яка базується в Каліфорнії. Вона працює в галузі аерокосмічної індустрії з 2004 року — упродовж останніх місяців кількість робітників суттєво збільшилася, але у 2018-му там працювало лише 8 людей.

Нагадаємо, наразі SpaceX перетворилася на найбільш успішну компанію, яка займається космічною діяльністю комерційно, її послугами багато років користується NASA для постачання вантажів на орбіту.

Як повідомляв ONLINE.UA, компанія Neuralink, співзасновником якої є очільник SpaceX і Tesla Ілон Маск, влаштує презентацію чипа, який підключається до мозку. Варто звернути увагу на те, що він призначений для допомоги людям з важкими травмами головного мозку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?