Спалах холери у Ємені: загинуло 115 людей, тисячі хворих
Категорія
Світ
Дата публікації

Спалах холери у Ємені: загинуло 115 людей, тисячі хворих

Спалах холери у Ємені: загинуло 115 людей, тисячі хворих

Через спалах холери в охопленому громадянською війною Ємені за останні два з половиною тижні померли щонайменше 115 людей, ще понад вісім тисяч – хворі.

Як передає Deutsche Welle, про це повідомляє Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ), пише ONLINE.UA.

"Гуманітарна ситуація в Ємені катастрофічна", - зазначив виконавчий директор МКЧХ Домінік Стіллхарт на прес-конференції в столиці країни Сані.

Він додав, що поширювана водним шляхом хвороба вразила 8 500 людей в 14 з 22 мухафаз (регіонів) країни. Минулого тижня показник з 10 мухафаз становив 2 300 випадків захворювання.

"На одне лікарняне ліжко припадає до чотирьох хворих на холеру", - додав Стіллхарт.

Це вже другий за рік спалах холери в охопленій голодом найбіднішій арабській країні, де з вересня 2014 року триває конфлікт. Країна поділена між шиїтськими повстанцями-хуситами, яких підтримує Іран, та адміністрацією президента Абд-Раббу Мансура Хаді, яка базується в Адені. Його уряд підтримує коаліція на чолі зі Саудівською Аравією. У країні також активне терористичне угруповання "Аль-Каїда на Аравійському півострові".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?