Спалах невідомої інфекції під Одесою: поліцію підняли по тривозі
Категорія
Україна
Дата публікації

Спалах невідомої інфекції під Одесою: поліцію підняли по тривозі

Спалах невідомої інфекції під Одесою: поліцію підняли по тривозі
Джерело:  online.ua

У зв'язку зі  спалахом гострої кишкової інфекції в Ізмаїлі Одеської області, склад Ізмаїльського відділу поліції підняли по тривозі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на місцеві правоохоронні органи.


"У зв'язку з ситуацією в місті весь особовий склад Ізмаїльського відділу поліції було піднято по тривозі. У складі мобільних груп, автопатрулів та піших нарядів поліцейські об'їжджають всі питні заклади міста, місця стихійної торгівлі, ринки, пояснюючи громадянам, що торгівля овочами, фруктами, молочною продукцією та іншими продуктами, які швидко псуються, заборонена. Дана профілактика буде проводитися до особливого розпорядження, оскільки кількість хворих продовжує зростати", - розповів начальник ізмаїльській поліції Олександр Суржик.


Відкрито кримінальне провадження за статтею КК України про порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням.


Міський голова Ізмаїла Андрій Абрамченко оголосив про введення режиму надзвичайної ситуації, але також запевнив, що місто не буде закрите.


"У місті введено надзвичайна ситуація, пов'язана зі спалахом кишково-вірусної інфекції. Проводяться заходи щодо виявлення локалізації. Прошу з розумінням поставитися до дій поліції, прикордонної служби та співробітників виконкому. Переконливе прохання дотримуватися санітарних норм, - сказав Абрамченко. - Місто не закривається. ми закриваємо тільки об'єкти громадського харчування, а також ринки - центральний, тимчасові і стихійні. об'єкти торгівлі продовжують функціонувати".


Передбачається, що спалах виник через часткове руйнування туалетів в приватному секторі і підтоплення приватних колодязів, яке могло виникнути після  потужних злив, які пройшли в Ізмаїлі 14 червня.


Нагадаємо, за даними влади Ізмаїла, з початку спалаху кишкової інфекції в лікувальні установи району та міста звернувся 201 чоловік, з них 119 - діти. Постраждалі звернулися до Ізмаїльської інфекційної лікарні зі скаргами на нудоту, блювоту, підвищення температури і розлад шлунка. Медики поставили попередній діагноз "гостра кишкова інфекція". При цьому, в інфекційній лікарні вже зайняті всі койко-місця, через що в школах відкриваються нові пункти надання першої медичної допомоги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?