Спасибі Путіну: в Україні розповіли, як Кремль зіграв їй на руку
Категорія
Події
Дата публікації

Спасибі Путіну: в Україні розповіли, як Кремль зіграв їй на руку

Спасибі Путіну: в Україні розповіли, як Кремль зіграв їй на руку
Джерело:  online.ua

Якби президент Росії Володимир Путін не анексував Крим і не вторгся на Донбас, то проросійські політики, обрані в цих регіонах, могли б істотно вплинути на долю всієї України.
Таку думку в своєму відеоблозі на ONLINE.UA висловив блогер Ярослав Матюшин.
"Ми просто захищаємося, ми захищаємо свою землю, свій уклад, свій вибір. У будь-якому випадку, якби Росія не вчинила так, як вона вчинила, і не нав'язала нам збройну агресію, що не розв'язала б війну (нехай вона і гібридна, ми відповідаємо теж гибридно, тому що у нас не війна, а АТО), то всі ці проблеми вирішувалися б всередині України виключно в політичному полі", - сказав він.
Читайте також: З'явилося чітке пояснення того, чому Путін хоче вбивати українців
"Тобто частина Донецької та Луганської областей обрали б свої політичні сили, які намагалися б якось вплинути на зовнішньополітичний вибір України. Це все відбувалося б так, як воно відбувалося завжди - через мирне вирішення. Але в цьому сенсі я якимось дивним, збоченим чином відчуваю вдячність до Кремля і особисто до недалекого, вузького, зашореного Володимира Володимировича дзюдоїста. Тому що він все зробив, як завжди, через ж*пу", - додав блогер.
За його словами, після Майдану до влади в Криму і на Донбасі могли б прийти проросійські політсили, які змінили б зовнішню політику країни.
"Фактично зробили боляче, але ми себе відриваємо від них по живому - з м'ясом, з кров'ю, але відриваємо. Тому що в іншому випадку реакційні сили могли б взяти верх. Уявіть, що у нас після Майдану в складі України, не тільки де-юре, але і де-факто, залишилися б Крим, Донецька і Луганська області, надр * чені російською пропагандою. Природно, вони б нам понавибирали якусь Партію регіонів в іншій версії, Партію регіонів проапгрейджену, 2.0. Загалом, вони б досить круто впливали на наші процеси, а особливо на процеси вибору зовнішньої політики", - вважає Матюшин.
Він додав, що фактично агресія Росії вплинула на те, що Україна пішла шляхом реформ і розвитку.
"А так ми дуже швидко позбулися позаблокового статусу, що відкриває якісь горизонти і перспективи розвитку, ми, в принципі, в стислі терміни, не дивлячись на те, що у нас досить неоднозначний парламент, примудрилися прийняти кілька фундаментальних реформаторських законів, які дозволили ставити перед європейським Союзом вимогу про надання нам безвіза. Фактично Кремль через біль зіграв нам на руку", - додав блогер.




Більше  читайте у відеоблозі Ярослава Матюшина на ONLINE.UA: Украина вернет Крым и весь Донбасс в обозримом будущем: есть два фактора.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?