Спецоперація Синиця. Російський пілот Кузьмінов розкрив причини втечі з РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Спецоперація Синиця. Російський пілот Кузьмінов розкрив причини втечі з РФ

Спецоперація Синиця. Російський пілот Кузьмінов розкрив причини втечі з РФ
Джерело:  online.ua

Російський пілот Максим Кузьмінов, який перегнав в Україну вертоліт Мі-8 та здався ЗСУ, розповів про свої причини перейти на бік України та як це відбувалося.

Джерело: online.ua

Кузьмінов розповів, що був проти війни

Представник ГУР Андрій Юсов зазначив, що рішення російського пілота Максима Кузьмінова перегнати в Україні вертоліт Мі-8 і здатися в полон було ідейним, принциповим і політичним.

Рішення людини, яка засуджує геноцидну війну Росії проти України, засуджує дії путністського режиму. Дуже важливо, що пілот вийшов сам, перший зі ініціативою до української сторони. Тут вільна людина, яка на боці добра, яка зробила свій свідомий політичний вибір.

Російський пілот Максим Кузьмінов на пресконференції розповів, як сприйняв початок повномасштабного вторгнення його країни в Україну.

Коли все почалося 24-го числа, були сльози, було страждання, був страх. І було єдине питання, навіщо коханій Батьківщині така війна. Я сходив до церкви, поставив свічки лише з одним бажанням, щоб це швидше все закінчилося. Для мене було цікаво зрозуміти взагалі для чого, що спричинило початок великомасштабного вторгнення. Я зрозумів собі, у мене склався пазл. Я зрозумів, що це зло, це жах, це злочин, як усі, напевно, розуміють, будь-яка війна, яка б вона не була, необхідна, потрібна, це завжди злочин.

Фото - online.ua

Чому Кузьмінов перейшов на бік України

Відповідаючи на питання про те, що спонукало його перейти на бік України, Кузьмін говорить, що це було повне усвідомлення того, що відбувається.

Я собі вирішив, що це злочин. Я для себе вирішив, що я просто не братиму участі в цьому, як би там не було. Так, у мене в Росії залишився літак, та у мене там у принципі відносно непогана зарплата, дві квартири, майже пенсія. Мене багато чого насправді тримало, але зараз для мене це не важливо. Для мене найголовніше було не брати участь у цих злочинах.

Кузьмін розповідає, що у Телеграмі був підписаний на сторінку ГУР.

Читав, цікавився інформацією, що відбувається, як. Там під постами були контакти. Я звернувся, ми створили секретний чат і почали листування. Ніхто мене ні в якому разі не нав'язував свою думку. Це було моє рішення. Ніхто мене не змушував, ніхто мені ні в чому не дорікав. Я сам так вирішив, і вже в надалі, пів року, ми будували маршрути, думали як краще, як безпечніше. Ось, власне, 9-го числа все трапилося.

 Нагадаємо, що 23 серпня Кузьмінов перегнав російський вертоліт Мі-8 з РФ до України та здався українській армії. Двоє членів екіпажу, які були разом із ним, загинули при спробі втечі.

Читайте також:

  • ГУР виманило російський гелікоптер Мі-8 в Україну і взяло в полон пілота

  • Переконаний у перемозі України. У ГУР показали російського пілота вертольота Мі-8

  • Працює ГУР. Авіація ЗСУ поповниться трофейним Мі-8 АМТШ зі знаменитої спецоперації

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?