Спецслужба Путіна затримала заступника голови Меджлісу
Категорія
Світ
Дата публікації

Спецслужба Путіна затримала заступника голови Меджлісу

Спецслужба Путіна затримала заступника голови Меджлісу
Джерело:  online.ua

У четвер, 12 травня, російська ФСБ затримала в окупованому Криму заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова.
Про це повідомляє ONLINE.UA на видання 15 минут.
За даними видання, в повістці Умеров фігурує як підозрюваний. Відзначається, що пізніше силовики відвезли його, імовірно, до Сімферополя. Разом з Умеровим в ФСБ відправився адвокат Еміль Курбедінов.
У свою чергу Курбедінов поділився в Facebook постом замглави Меджлісу Нарімана Джеляла про те, що Умерова везуть в управління ФСБ в Сімферополі.
Окупаційний "прокурор" Криму Наталія Поклонська заявила, що проти Умерова порушено кримінальну справу про сепаратизм.
"Прокуратурою Республіки Крим вивчено процесуальне рішення слідчого відділу УФСБ про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 280.1 КК РФ щодо Ільмі Рустумовіча Умерова. Він підозрюється в скоєнні публічних закликів і дій, спрямованих на зміну територіальної цілісності РФ", - сказала вона.
За її словами, такі заклики він зробив в березні 2016 року, перебуваючи на території України, де виступав в прямому ефірі телеканалу АТР.
"Потім виступи Умерова було розміщено в мережі інтернет", - додала Поклонська.
Нагадаємо, окупаційний кримський суд заборонив діяльність Меджлісу як екстремістської організації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?