Спецслужби Лукашенко заявляють про бойовиків з "українським слідом": з'явилися фото і відео
Категорія
Події
Дата публікації

Спецслужби Лукашенко заявляють про бойовиків з "українським слідом": з'явилися фото і відео

Спецслужби Лукашенко заявляють про бойовиків з "українським слідом": з'явилися фото і відео
Джерело:  БЕЛТА

Комітет державної безпеки Білорусі затримав 26 бойовиків "Білого легіону" і "Молодого фронту", у яких знайшли атрибутику "Азова".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на belta.by.


Інформується, що 25 березня затримані планували влаштувати масові заворушення із залученням "бойовиків з України".


"Мова йде про послідовників УНА-УНСО, з якими "Білий легіон" тісно співпрацює ще з 90-х, а також про інших осіб, які брали участь в бойових діях на сході України в складі націоналістичних формувань", - йдеться в повідомленні. При цьому, висновки спецслужб базуються виходячи зі знайденої атрибутики.


Читайте також: Лукашенко зробив гучну заяву щодо бойовиків в Білорусі


Так, було вилучено: автомат Калашникова, 3 карабіна, 2 пістолети, набої, гранати, кийки, метальні ножі і сокири, предмети і речовини для виготовлення саморобних вибухових пристроїв, військова форма, бронежилети, каски, медичні аптечки натовського зразка, різна атрибутика батальйону "Азов", "Тактичної групи Білорусь", УНА-УНСО, а також посібники з ведення бойових дій в місті.


В ході спецоперації провели 29 обшуків за місцем проживання, перебування і зберігання предметів/документів. Примітно, що всі затримані члени "Білого легіону", - професійно підготовлені бойовики віком в 23-45 років. За фактом інциденту порушили кримінальну справу за статтею про навчання і підготовку до участі в масових заворушеннях.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  українського поета Сергія Жадана затримали в Білорусі за звинуваченням у тероризмі.
















Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?