Спецслужби Путіна чекають атаки, знову "винна Україна"
Категорія
Світ
Дата публікації

Спецслужби Путіна чекають атаки, знову "винна Україна"

Спецслужби Путіна чекають атаки, знову "винна Україна"
Джерело:  online.ua

У Федеральній службі безпеки Росії заявили про підготовку іноземними спецслужбами кібератак на фінансову систему РФ, в той же час в заяві не обійшлося без України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ФСБ.
«ФСБ Росії отримано інформацію про підготовку іноземними спецслужбами в період з 5 грудня 2016 року масштабних кібератак з метою дестабілізації фінансової системи Російської Федерації, в тому числі діяльності ряду найбільших російських банків», - сказано в повідомленні.
За інформацією російської спецслужби, серверні потужності і командні центри для здійснення таких атак нібито розташовані на території Нідерландів і належать українській хостинговій компанії BlazingFast.
Читайте також: Пу тін створив собі одразу дві проблеми, але думає, що переміг - The Washington Post
У ФСБ заявили, що хакерські атаки планується супроводжувати масовим розсиланням SMS і публікаціями в соцмережах (блогах) провокаційного характеру відносно кризи кредитно-фінансової системи Росії, банкрутства та відкликання ліцензій у низки провідних банків федерального і регіонального значення.
Акція нібито спрямована на кілька десятків російських міст.
Раніше президент США Барак Обама заявив, що США мають у своєму розпорядженні чіткі докази причетності РФ під президентством Володимира Путіна до кібератаки, пов'язаним з втручанням в президентські вибори в США.
Як повідомляв ONLINE.UA, наприкінці листопада з'явилася інформація, що українські хакери зламали комп'ютери департаменту Міністерства оборони Росії щодо забезпечення державного оборонного замовлення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?