Спецслужби Путіна вирішили відстежувати весь інтернет: соцмережі вибухнули
Категорія
Світ
Дата публікації

Спецслужби Путіна вирішили відстежувати весь інтернет: соцмережі вибухнули

Спецслужби Путіна вирішили відстежувати весь інтернет: соцмережі вибухнули
Джерело:  Комерсант

Федеральна служба безпеки РФ обговорює можливість розшифровки і аналізу всього інтернет-трафіку росіян в рамках виконання "пакету Ярової".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Коммерсант.
Як розповів співрозмовник видання, ФСБ виступає за розшифровку всіх переданих даних в режимі реального часу і аналізу його за ключовими параметрами. У свою чергу, інші відомства наполягають на розшифровці трафіку тільки тих користувачів, які чим-небудь привернули увагу правоохоронних органів. В якості одного з варіантів розшифровки, за словами джерел, розглядається установка на мережах операторів обладнання, здатного виконувати MITM-атаку (Man in the Middle). Таке обладнання розшифрує перехоплений від сервера трафік, а перед відправкою користувачеві заново зашифрує його SSL-сертифікатом, виданим російським підтверджуючим центром.
Для аналізу нешифрованих і вже розшифрованого трафіку планується використовувати DPI-системи (Deep Packet Inspection), які і зараз застосовуються багатьма операторами, наприклад для фільтрації сайтів, включених Роскомнаглядом до списку заборонених. У Мінпромторзі від офіційних коментарів відмовилися, в ФСБ і Мінкомзв'язку на запит журналістів не відповіли.
У свою чергу користувачі мережі активно обговорюють новину в соцмережах.
Alexander Biryukov: "Маразм міцнішав..."
Дюймвовочка: "А вона не боїться після розшифровки дізнатися про себе до * я нового?"
Dmitriy Kokhanov: "Мабуть вони вважають за краще, щоб росіяни посилали їх на * й відкритим текстом, тому що їм це подобається слухати. Збоченці".



Як повідомляв ONLINE.UA, в Росії зробили кумедні пародії на президента Росії Володимира Путіна, який намагався пожартувати над робітником під час відвідин збройового заводу в Іжевську.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?