Спецслужби Росії "кришують" кримінал: в мережу виклали компромат
Категорія
Світ
Дата публікації

Спецслужби Росії "кришують" кримінал: в мережу виклали компромат

Спецслужби Росії "кришують" кримінал: в мережу виклали компромат
Джерело:  Відкрита Росія

У мережі був опублікований конфіденційний звіт швейцарської Служби аналізу та профілактики, в якому розповідається про зв'язок спецслужб Росії з кримінальним світом.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Відкриту Росію».
Документ датований червнем 2007 року. У ньому швейцарська служба, яка зараз входить в Об'єднану контррозвідку Швейцарії, розкрила відносини російських спецслужб з ватажками кримінального світу.
Зокрема, в звіті йдеться про одного з наймогутніших лідерів російської злочинності - Семена Могилевича.
«Уже давно припускається, що численні представники ОЗУ покриваються державними органами, серед яких ФСБ. Так живе, наприклад, Семен Могилевич, одна з наймогутніших фігур російської оргзлочинності, який з 2003 року розшукується ФБР за шахрайство і відмивання грошей і якого ніхто не турбує в Росії. Стверджується, що він навіть був присутній особисто при російсько-українських газових переговорах», - йдеться в доповіді.
Крім того, в ньому згадується і президент РФ Володимир Путін.
Швейцарці розповіли про його давню дружбу з майором спецслужби НДР «Штазі» Матіасом Варнігом, який став керуючим директором газопроводу «Північний потік» а також з відомим швейцарським повіреним Урсом Хаусхеєром.
За словами авторів доповіді, початок взаємодії спецслужб бере початок ще в СРСР і роботі КДБ з кримінальними авторитетами за часів ГУЛАГу, коли для контролю обстановки в таборах використовувалися кримінальники, які співпрацювали з адміністрацією.
Після розпаду СРСР, коли з КДБ і спецслужб було звільнено приблизно 100 тисяч співробітників, а кодекс "злодіїв в законі" поміняв свої постулати і дозволив участь у легальній діяльності, почалося зрощування цих двох протилежностей.
Ознайомитися з повним текстом доповіді можна тут.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше на Заході встановили зв'язок друзів президента РФ Володимира Путіна з "російською мафією".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?