Спільна декларація G7 забезпечить підтримку України у майбутньому — Байден
Категорія
Політика
Дата публікації

Спільна декларація G7 забезпечить підтримку України у майбутньому — Байден

Спільна декларація G7 забезпечить підтримку України у майбутньому — Байден
Джерело:  online.ua

12 липня країни G7 ухвалили декларацію про гарантії безпеки України. Президент США Джо Байден заявив, що члени G7 виступають із спільною декларацією, "щоб чітко дати зрозуміти, що наша підтримка України триватиме довго в майбутньому".

Джерело: CNN

G7 ухвалила довгострокову підтримку України

Разом з президентом України Володимиром Зеленським на саміті НАТО у Вільнюсі, Байден сказав, що «ми не чекаємо», поки завершиться процес вступу до НАТО, перш ніж гарантувати Україні довгострокові зобов’язання щодо безпеки.

Це розпочинає процес, за допомогою якого кожна з наших націй і будь-яка інша нація, яка бажає взяти участь, буде вести переговори про довгострокові двосторонні зобов’язання щодо безпеки з Україною та перед Україною. Ми допоможемо Україні побудувати потужну, боєздатну оборону на суші, в повітрі та на морі. ... Це буде силою стабільності в регіоні та стримуватиме будь-які загрози , - сказав він.

Президент США пообіцяв допомагати Україні "стільки, скільки буде потрібно".

Зеленський сказав, що підсумки саміту НАТО у Вільнюсі були «дуже необхідними» і стали «важливим успіхом для України».

Він подякував керівництву НАТО за "практичну і безпрецедентну підтримку" і повідомив, що українська делегація повернеться додому з гарантіями безпеки.

Про що йдеться в декларації G7

Погоджені гарантії безпеки передбачають:

  • Заходи з допомоги Україні у захисті себе та упередження нової агресії, зокрема постачання зброї, підтримку в розбудові ОПК, навчання, співпрацю в галузі розвідки та кібербезпеки.

  • Заходи на випадок нової агресії, які передбачають негайні консультації.

  • Підтримка у притягненні РФ до відповідальності за агресію та кроки економічного та юридичного характеру, спрямовані на покарання Росії та збільшення її витрат на війну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?