Співробітника розвідки Німеччини підозрюють у передачі РФ секретних даних про Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Співробітника розвідки Німеччини підозрюють у передачі РФ секретних даних про Україну

Співробітника розвідки Німеччини підозрюють у передачі РФ секретних даних про Україну
Джерело:  online.ua

В Німеччині затримали представника Федеральної розвідувальної служби за підозрою у передачі секретних даних стосовно України представникам РФ. 

Джерело:  Tagesschau

Що відомо про затримання шпигуна на користь РФ в Німеччині 

Зазначається, що Карстена Л. заарештували через підозру у державній зраді, однак за інформацією німецьких ЗМІ, розвідник міг передавати агентам РФ секретну інформацію стосовно України.

Слідчі у цій справі у правоохоронних органах Німеччини не виключають, що розвідника могли шантажувати.

Співробітника BND заарештували в середу. Його звинувачують у передачі держтаємниці Росії. За словами міністра юстиції Марко Бушмана, це "важливий удар по російському шпигунству" - якщо звинувачення правильні.

За даними видання, за останні роки в Німеччині було засуджено кількох людей, які шпигували на користь Росії. Однак про подвійного агента у Федеральній розвідувальній службі вони дізнаються рідко. Останній раз це трапилось у 2014 році.

Органи безпеки Німеччини роками зазначають, що Росія стає все більш агресивною в цій країні для досягнення своїх цілей. Після нападу на Україну в лютому вони попереджали про подальше зростання.

Між тим МВС РФ оголосило у розшук журналіста-розслідувача проекту Bellingcat Христа Грозєва.

У базі даних МВС РФ не зазначено, за якою саме статтею КК розшукується Грозєв.

Проте, як повідомляє "Медуза", журналіста звинувачують у поширенні "фейків про російську армію".

Крім того, у липні стало відомо, що ФСБ звинуватила Грозєва у допомозі українській розвідці, яка нібито планувала викрасти російський військовий літак.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?