Співробітники адміністрації Лукашенко зважилися на радикальний крок - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

Співробітники адміністрації Лукашенко зважилися на радикальний крок - що відомо

Співробітники адміністрації Лукашенко зважилися на радикальний крок - що відомо
Джерело:  online.ua

У команді білоруського лідера Олександра Лукашенка виникли нові серйозні проблеми. Через протести в Білорусі і насильство силовиків над людьми з адміністрації президента почали звільнятися співробітники. Першим заяву на звільнення написав заступник начальника управління законодавства в правоохоронних і військовій сферах головного державно-правового управління Артем Проскалович. Він вирішив звільнитися в знак протесту проти дій офіційної влади вже з 14 серпня. Копію своєї заяви на звільнення білоруський чиновник опублікував в соцмережі, передає ONLINE.UA.

"Більш не вважаю за можливе бути юристом на державній службі", - прокоментував Проскаловіч своє рішення.

Білоруси гідно оцінили рішення Проскаловича. Вони подякували йому за сміливість і громадянську позицію.

"Браво !!!", "Артем, дуже мужній вчинок !!! Дякую!", "Совість, вона є!", "Ви - Людина з великої літери. Такий вчинок може бути тільки в арсеналі справжнього Чоловіка. Професій - багато, а совість і душа - одні. Оплески в вашу честь!"," Ви - герой! ", - коментують білоруси рішення білоруського чиновника.

Нагадаємо, акції протесту в Мінську та інших великих білоруських містах не вщухають вже п'ятий день. Громадяни країни виступають проти офіційних результатів президентських виборів, які відбулися 9 серпня. Криваві заворушення починаються вечорами - на вулиці стягують силовиків, які використовують світлошумові гранати і ловлять людей у дворах і під'їздах. Були випадки нападу силовиків на випадкових перехожих. Затримано тисячі людей. У лікарнях Білорусі знаходяться сотні людей, які постраждали від силовиків - за словами медиків, вони в шоці від того, що відбувається в мирний час. Офіційний Брюссель закликає Лукашенка зупинить насильство над людьми в країні, в іншому випадку проти нього введуть санкції.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на тлі протестів в Білорусі Лукашенко провів термінові переговори з Путіним з приводу союзної держави. Наближені до переговорів джерела повідомили, що Лукашенко пішов на всі умови Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?