Спійманий бойовик ДНР, який знущався з полонених: з'явилися фото і подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Спійманий бойовик ДНР, який знущався з полонених: з'явилися фото і подробиці

Спійманий бойовик ДНР, який знущався з полонених: з'явилися фото і подробиці
Джерело:  ГПУ

Затримали бойовика ДНР Сергія Пилипенка, який мучив полонених українських вояків.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури України.
Затримання терориста провели в Сватовому Донецької області 10 лютого співробітники головної військової прокуратури ГПУ разом з працівниками Служби безпеки. Встановлено, що чоловік з серпня по грудень 2014 року брав участь в незаконному утриманні і конвоюванні полонених бійців ЗСУ, які утримувалися в будівлі СБУ в Донецькій області за адресою вулиця Щорса, 62, Донецьк.

Читайте також: На Донбасі впіймали бойовика з нагородами від ватажків ДНР: з'явилися фото і відео
В порушення Женевської конвенції про поводження з військовополоненими від 12.08.1949, затриманий застосовував фізичне насильство, бив, погрожував вбивством, і іншими способами знущався з військових, користуючись їх беззахисністю і відсутністю можливості для самозахисту.
Уже відомо про 11-ть українських військовослужбовців, які постраждали в результаті дій затриманого бойовика. 11 лютого йому повідомили про підозру за статтями про участь у терористичній організації, пособництві у веденні агресивної війни проти України, порушенні законів і звичаїв війни. До бойовика застосували запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на два місяці.
Український волонтер Семен Кабакаєв розповів додаткові подробиці про Пилипенка: "Був учасником перших терористичних формувань в Слов'янську, займався охороною та брав участь у бойових дії. Пізніше був переведений до Донецька і охороняв полонених. За даними, які вже є від бійців ЗСУ, які перебували в полоні, жорстоко знущався і застосовував силу. Попросту кажучи мучив".





Як повідомляв ONLINE.UA, раніше силовики затримали в Харківській області бойовика так званої ДНР, який повинен був здійснити ряд терактів і диверсій.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?