Спійманий на Донбасі "поліцейський ДНР" розповів, як катував людей
Категорія
Події
Дата публікації

Спійманий на Донбасі "поліцейський ДНР" розповів, як катував людей

Спійманий на Донбасі "поліцейський ДНР" розповів, як катував людей

На блокпосту в Краматорську затримали 57-річного колишнього міліціонера, який катував людей в рядах бойовиків ДНР після окупації Донбасу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Головне управління Національної поліції України в Донецькій області.
Чоловік, що прямував до своїх рідних в Краматорськ, був виявлений в ході перевірки по розшукових базах. Пенсіонер МВС України в 2014 році вступив в угрупування ДНР і в "патрулі СВД Беркут" затримував людей в Донецьку для проведення "дізнання".
Читайте також: Спійманий бойовик ДНР, який знущався з полонених: з'явилися фото і подробиці


Затриманий пояснив, що за три тижні допитав близько 50 осіб, затриманих за дрібні злочини на кшталт хуліганства та крадіжок. При цьому їм зачитувалися статті з Кримінального кодексу України.
Матеріали перевірок по бойовиках передавалися в "військову поліцію", в той час як матеріали щодо цивільних, - в "прокуратури", а самі затримані передавалися "органам дізнання" для проведення "слідчих дій".
Колишній бойовик зізнався, що в ході допитів терористи використовували фізичне насильство, були і катували людей: "Такого вже давно не було, я був не згоден з цими методами роботи з людьми, тому відмовився надалі надавати їм допомогу".
За словами затриманого, грошей за виконану роботу він не отримав.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Бахмуті Донецької області затримали бойовика угруповання ДНР, який раніше брав участь у викраденні українських правоохоронців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?