Спочатку доведіть це: ЄС висунув Україні жорстку вимогу
Категорія
Політика
Дата публікації

Спочатку доведіть це: ЄС висунув Україні жорстку вимогу

Спочатку доведіть це: ЄС висунув Україні жорстку вимогу

Влада Європейського Союзу виступила з важливою заявою, а також озвучила нові вимоги до України. Так, в ЄС звернули увагу Києва на те, що абсолютно готові йти назустріч українським ініціативам із реалізації Угоди про асоціації, однак дуже чекають, щоб ці амбіції були підтверджені. Про це під час дискусії "Порядок денний європейської інтеграції: амбіції України на 2020 рік" розповів посол ЄС в Україні Матті Маасікас, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"Впевнений, що засідання Ради асоціації дасть поштовх для впровадження українських амбіцій",- заявив він.

Окрім того, дипломат наголосив, що до цього Україні доведеться провести масштабну роботу. В першу чергу – для отримання промислового безвізу, який українська влада оголосила одним зі своїх пріоритетів.

"Що стосується угоди АСАА, то тут потрібна дипломатія з дуже великими навичками, щоб переконати, що це вам потрібно і ви готові до цього. Не меншим викликом це має стати й для громадянського суспільства. Важливо, що буде після того – треба тримати уряд у тонусі, щоб змушувати їх виконувати те, про що домовимося",- каже посол.

Варто звернути увагу на те, що торговий представник, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Качка стверджує, що попередня оціночна місія щодо Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції АСАА навідається в Київ в першому кварталі 2020 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українська влада неочікувано для всіх відмовилася  від створення митного союзу з ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?