Спокійно чистити кулемет - в МЗС попередили, до чого готуватися Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Спокійно чистити кулемет - в МЗС попередили, до чого готуватися Україні

Спокійно чистити кулемет - в МЗС попередили, до чого готуватися Україні
Джерело:  Укрінформ

Російська агресія проти України триває вже понад 6 років. У міністерстві закордонних справ стверджують, наразі немає причин думати, що все припиниться. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

На думку заступника міністра Василя Боднара, ситуація не зміниться у наступні роки. Про це свідчить скупчення російських військ на кордонах з Україною — це щонайменше говорить про демонстрацію сили.

"Наша відповідь на це – "зберігати спокій і чистити кулемет": не вестися на російську нібито примирливу риторику, зміцнювати обороноздатність і психологічну готовність до оборони. Інакше спроби Росії розмити єдність суспільства, гібридними методами розхитати його зсередини, посіяти паніку – будуть успішними", - пояснив Боднар.

Він нагадав, що історія зберегла безліч епізодів про агресію з боку Москви, спрямовану проти територій сучасної України. Це тривало навіть у період козацтва.

"Ми часто не хочемо цього визнавати, але, як правило, ми самі були у цьому винні, тож нам треба не повторювати історичних помилок. "Незгода руйнує, згода – будує!". Ніхто, крім нас, нас не захистить! Це, мені здається, головний наратив для України, щоб вижити і розвиватися як незалежна держава. Ідеологія самооборони, якщо хочете", - підкреслив дипломат.

Він додав, незабаром влада може ухвалити законопроєкт "Про територіальну оборону". Профільний комітет досяг розуміння про необхідність підтримки документу.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Володимир Зеленський зізнався, що вважає переговори з очільником Кремля Володимиром Путіним є дуже заплутаною і складною роботою, однак іншого виходу в української влади наразі немає. Таку думку висловив президент країни в інтерв’ю канадському виданню Globe and Mail. На думку Володимира Зеленського, попри буксуючі переговори, в них відбулися невеликі позитивні зрушення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?