Спонсору ДНР і ЛНР з Росії дали вести бізнес в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Спонсору ДНР і ЛНР з Росії дали вести бізнес в Україні

Спонсору ДНР і ЛНР з Росії дали вести бізнес в Україні
Джерело:  Головком

Російський бізнесмен Костянтин Малофєєв, який займається підтримкою бойовиків ДНР і ЛНР, здобув першу перемогу в боротьбі за свої активи в Україні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Главком.
Напередодні суд визнав за підконтрольною йому компанією право на «Хорольський консервно-молочний комбінат дитячого харчування» в Полтавській області.
«Православний олігарх», як в Росії називають Малофєєва, який також відомий в Україні завдяки активній участі в анексії Криму, з власної кишені виклав на підтримку «народного мера» Севастополя Олексія Чалого мільйон доларів.
Відомо, що на його структуру «Маршал Капітал» в минулому працювали колишній лідер терористичної ДНР Олександр Бородай, а також відомий терорист Ігор Гіркін (Стрєлков). Так, зокрема, Бородай був консультантом з піару Малофєєва і його компанії.
Після активної участі в російському вторгненні в Україну бізнесмен і його компанії, включаючи «Нутрітек» (материнську структуру «Нутрінвест») потрапили під санкції Євросоюзу, США та Канади. Україна також внесла «Нутрінвест» до списку санкцій. Тиск на спонсора тероризму, за логікою, мав би видавити бізнемена з України, проте він вирішив залишитися.
Нагадаємо, генсек НАТО Йєнс Столтенберг прямо звинуватив Росію в підтримці бойовиків Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?