Спостерігачі ОБСЄ повідомили про ситуацію біля Станиці Луганської
Категорія
Україна
Дата публікації

Спостерігачі ОБСЄ повідомили про ситуацію біля Станиці Луганської

Спостерігачі ОБСЄ повідомили про ситуацію біля Станиці Луганської
Джерело:  online.ua

Представники ОБСЄ констатують, що літня спека значно погіршила умови перетину лінії розмежування в районі міста Станиця Луганська. Деякі місцеві жителі не витримують високої температури і непритомніють. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу місії ОБСЄ.

Зокрема, поблизу КПВВ спостерігачі побачили приблизно 2000 людей, які чекали своєї черги потрапити на інший бік лінії розмежування.

Біля укриття, яке належить міжнародної організації, команда моніторингової місії бачила, як співробітники організації надавали допомогу жінці 75-80 років, яка втратила свідомість. У ОБСЄ повідомили, що за останні два тижні це укриття відвідало понад 3000 осіб, які звернулися за допомогою з медичних питань, пов'язаних зі спекою.

Спостерігачі відмітили, що поблизу зруйнованого мосту, який розділяє території, підконтрольні бойовиками та українському уряду, почалися будівельні роботи. Про це свідчить наявність підйомного крану та вантажівки, які стояли біля колишньої передової позиції Збройних сил України на північ від зруйнованої частини моста. Також у ОБСЄ відзначили, що вздовж дороги біля КПВВ почали демонтувати дорожні знаки.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому глава бойовиків так званої ЛНР Леонід Пасічник заявив, що розцінює намір української влади відновити міст біля Станиці Луганської як акт агресії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?