Справа "Діамантових прокурорів": з'явилися резонансні подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Справа "Діамантових прокурорів": з'явилися резонансні подробиці

Справа "Діамантових прокурорів": з'явилися резонансні подробиці

У ході судового засідання Голосіївського районного суду Києва у справі за обвинуваченням у хабарництві колишнього заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна і екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця стало відомо, що хабар в сумі $200 тисяч так званим "діамантовим прокурорам" передавався трьома частинами з метою припинення незаконних перевірок підприємства "Чистий грунт" і ТОВ "Гідроекоресурс".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
"У квітні 2015 року ми зрозуміли, що всі юридичні засоби для захисту підприємства вичерпані, оскільки перевірки не припинялися, а прокуратура на скарги не реагувала, тому почали шукати варіанти вирішення проблеми", - розповів один з інвесторів ТОВ "Гідроекоресурс" на прізвище Баранович.
За його словами, на зборах засновників підприємства пролунала пропозиція звернутися в ГПУ, щоб вирішити питання, оскільки в ній у одного з партнерів є знайомі. Продовжуючи тему, свідок зазначив, що з часом керівництву підприємства була названа сума "вирішення питання" - $200 тисяч.
Баранович зазначив, що виплата проходила в три етапи. На першому етапі було сплачено $50 тисяч для розблокування і зняття охорони з об'єкта, ще $100 тисяч передбачалося сплатити за закриття кримінальних справ, повернення документації, а ще $50 тисяч повинні були бути передані по завершенню всіх процедур. Свідок зазначив, що підприємство не займалося видобутком піску, а займалося чисткою дна водойм, однак в ході численних перевірок ніхто з перевіряючих не хотів дивитися документи.
"Я такі дії перевіряючих органів і прокуратури розцінюю як спробу спеціально знищити підприємство", - додав Баранович.
Як відомо, Корнійця і Шапакіна затримали 5 липня 2015 року за отримання хабара в розмірі 3 150 тисяч гривень. Під час обшуків у Шапакіна було вилучено $400 тисяч, а у Корнійця - значна кількість ювелірних виробів, автомат Калашникова і 65 діамантів (від цього і назва "діамантові прокурори").
Раніше повідомлялося, що Олександр Корнієць отримав як мінімум дві службові квартири, земельну ділянку біля аеропорту Жуляни, на якій зводиться будівля вартістю понад $400 тисяч.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?