Справа "діамантового" прокурора: стало відомо про скандальне рішення суду
Категорія
Україна
Дата публікації

Справа "діамантового" прокурора: стало відомо про скандальне рішення суду

Справа "діамантового" прокурора: стало відомо про скандальне рішення суду

Апеляційний суд Києва скасував рішення про арешт майна "діамантового" прокурора Олександра Корнійця, колишнього заступника прокурора Київської області, обвинуваченого в корупції.
Про це заявив колишній заступник генпрокурора Віталій Касько, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.
"Сьогодні дізнався, що 12 липня апеляційний суд Києва скасував арешт майна "діамантового" прокурора Корнійця», - написав він.
Касько додав, що «арешт був накладений ще у вересні 2015 року, але тоді дружина Корнійця Світлана не стала подавати апеляцію, і зробила це тільки в червні 2016 року, коли справу «діамантових» прокурорів почали потроху забувати.
У своїй апеляції Світлана Корнієць вказала, що «між нею і чоловіком в 2013 році був укладений шлюбний контракт, за яким саме їй належить все майно і земельні ділянки».
«Апеляційний суд відновив їй терміни апеляційного оскарження, не дивлячись на те, що не міг розглядати цю скаргу, адже справа вже давно слухається по суті в Голосіївському суді, і зняв арешт з половини всього майна Корнійця, незважаючи на те, що в разі доведення провини Корнійця воно підлягало б конфіскації", - написав Касько.
Як повідомляв ONLINE.UA, під час обшуків в будинках Олександра Корнійця та начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна було вилучено понад 500 тисяч доларів готівкою, а також коштовності, цінні папери і незареєстрована вогнепальна зброя.
У будинку Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів, і після цього прокурорів стали називати "діамантовимими".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?