Справа Гонгадзе: з'явилася заява від вбивці журналіста
Категорія
Події
Дата публікації

Справа Гонгадзе: з'явилася заява від вбивці журналіста

Справа Гонгадзе: з'явилася заява від вбивці журналіста

Олексій Пукач, засуджений за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе

, просить Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ перевести його в спеціалізовану виправну колонію для колишніх правоохоронців.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українські Новини.


Про це екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження МВС, винний у вбивстві Гонгадзе, заявив під час розгляду касації у Вищому спецсуді. Його захист зазначив, що Пукач з 16 червня перебуває в Чортківськiй колонії в Тернопільській області, де містяться звичайні засуджені, а не колишні правоохоронці. Адвокати вважають, що ця обставина може нести загрозу життю і здоров'ю підсудного.


Пукач також заявив, що раніше просив перевести його в іншу колонію: "Так (писав звернення), в Пенітенціарну службу". При цьому він зазначив, що не боїться за своє життя, а просто хоче, щоб його родичам було простіше їздити до нього.


Суд направив в Генеральну прокуратуру матеріали для розслідування фактів тиску на Пукача і переведення його в спеціальну колонію для екс-правоохоронців. Наступне засідання Вищого спецсуду з розгляду цивільних і кримінальних справ щодо касації на вирок до довічного тюремного ув'язнення для Пукача має відбутися 16 листопада о 10:00. На ньому планують вирішити питання про відвід представника вдови Гонгадзе Мирослави Гонгадзе - Валентини Теличенко, а також розглянути питання про участь в процесі адвоката матері Гонгадзе Лесі - Андрія Федура.


Як повідомляв ONLINE.UA,

6 січня Апеляційний суд Києва визнав законним довічний вирок Пукачу за вбивство журналіста Гонгадзе, який виніс 9 січня 2013 року Печерський райсуд Києва

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?