Справа київського мажора-вбивці: прокуратура виступила з резонансною заявою
Категорія
Події
Дата публікації

Справа київського мажора-вбивці: прокуратура виступила з резонансною заявою

Справа київського мажора-вбивці: прокуратура виступила з резонансною заявою

Експерти-психіатри визнали, що Станіслав Товстошеєв, котрий став винуватцем смертельної аварії в Києві, був неадекватним на момент вчинення ДТП.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу прокуратури Києва.
Нагадаємо, раніше прокуратура Києва прийняла рішення про закриття кримінального провадження з приводу смертельній аварії, яка сталася 9 січня 2016 року, але пізніше генпрокурор Юрій Луценко скасував це рішення і наказав провести нові експертизи підозрюваного.
"З метою усунення всяких сумнівів в об'єктивності розслідування, матеріали кримінального провадження були направлені на повторну комісійну судово-медичну та психолого-психіатричної експертизи в експертні установи Моз на території Львівської області", — йдеться в повідомленні.


Читайте також: У Луценка озвучили резонансне рішення щодо мажора-вбивці

При цьому повторні експертизи підтвердили результати попередніх: під час скоєння ДТП Толстошєєв був у неосудному стані.
Зокрема, за словами експертів, на момент аварії у водія стався "раптовий тимчасовий хворобливий розлад психічної діяльності у вигляді синдрому порушеної свідомості внаслідок генералізованого епілептичного припадку з тоніко-клонічними судомами, що призвело до тимчасової втрати контролю над управлінням автомобіля".



Станіслав Товстошеєв. Фото: Вконтакте


"Епілептичний напад у Толстошеєва стався вперше, тобто про можливість його настання він знати не міг. Встановлено також, що на момент ДТП Толстошєєв не перебував у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння", — додали в прокуратурі.


Читайте також: У Києві п'яний заснув за кермом і влаштував серйозну аварію: з'явилися фото


У той же час, правоохоронці додали, що через медичні протипоказання водійські права Толстошеєва були анульовані та знищені.
"Найближчим часом у кримінальному провадженні буде прийнято остаточне рішення", — підсумували в прокуратурі.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  рішення київської прокуратури про закриття справи Толстошеєва, який, за даними ЗМІ, є сином великого донецького бізнесмена, викликало чималий резонанс, і  генпрокурор Юрій Луценко доручив провести низку додаткових експертиз.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?