Справа командирів "Айдара": волонтер видала жорсткі звинувачення проти них
Категорія
Україна
Дата публікації

Справа командирів "Айдара": волонтер видала жорсткі звинувачення проти них

Справа командирів "Айдара": волонтер видала жорсткі звинувачення проти них

Скандал, що спалахнув навколо затримання і арешту командирів «Айдара» - Валентина Лихоліта (позивний «Батя») і Романа Радченка (позивний «Рубіж»), волонтер Ольга Решетилова прокоментувала жорсткими звинуваченнями на їхню адресу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на її Facebook.
"Значить так. «Рубіж» і «Батя» - не патріоти-добровольці, а бандоси, тісно пов'язані з регіоналами. Група «Рубежа» охороняла власність Дунаєва - колишнього мера Лисичанська, а нині нардепа від Опоблоку, на заводі якого в 2014 році затишно розташувалася база Мозгового (Олексій Мозговий, ватажок однієї з банд ЛНР, убитий в травні 2015 року - Ред.)», - написала вона.
Також волонтер зазначила, що за відомими їй даними, «на групі «Рубіжа», крім мародерства, рекету, розбою, ще й той добре відомий наркотрафик, про який всі говорять, але ніхто не може знайти».
«Ну і саме «Рубежа» батьки Шабрацького (доброволець «Айдара» з позивним «Поет», імовірно, убитий через загрозу розкриття злочинів в зоні АТО - Ред.) звинувачують у вбивстві сина. Течка в СБУ на «Рубежа» лежить ще з 1990-х років, але природна хитрість і високий дах дозволяли йому досі бути на свободі. І не виключено, що витягнуть його і зараз», - додала вона.
У той же час Решетилова зізналася, що про «Батю» вона знає значно менше.
«Мародерили жорстоко, знаю, як вивозили в ліс СТОшника, коли їм не сподобалося, як відремонтував машину, знаю, що "брали" (в заручники - Ред.) членів сімей тих, кого вважали сепарами...», - додала вона.
Крім того, волонтер запропонувала «перш ніж писати «патріотів зливають» поцікавитися у колишніх бійців, що являв собою «Айдар» зразка 2014-15 років».
«Але найцікавіше в цьому всьому - кому належала ідея створення батальйону і чиї інтереси він відстоював. Так, «шитих» справ на військовослужбовців більш ніж достатньо. Але це точно не той випадок. Для того, щоб довести справу «Рубежа» до арешту, дуже багатьом людям довелося поборотися з впливами нардепів і високих чиновників. І не тому, що «Рубіж» для них такий безцінний, а тому, що він дуже багато цікавого може розповісти слідству», - резюмувала вона.
Варто зазначити, що цей пост підтримали такі відомі волонтери, як Родіон Шовкошитний і Роман Сініцин.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в суд у справі Валентина Лихоліта-«Баті» прийшло шестеро нардепів, які висловили готовність взяти його на поруки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?