Справа Мартиненка: в НАБУ звинуватили нардепів в погрозах
Категорія
Політика
Дата публікації

Справа Мартиненка: в НАБУ звинуватили нардепів в погрозах

НАБУ
Справа Мартиненка: в НАБУ звинуватили нардепів в погрозах

Депутати від "Народного фронту" чинять тиск на суддю, що обирає запобіжний захід для екс-нардепа Миколи Мартиненка та першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Сергія Переломи.

Суд щодо обрання запобіжного заходу Мартиненку: ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ

Про це заявили в Національному антикорупційному бюро України, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.

"Під час судового засідання, яке відбувалося 21 квітня в приміщенні Солом'янського суду, були присутні більше десяти нардепів та декілька діючих міністрів від партії "Народний фронт". Деякі з них поводилися вельми зухвало, погрожували судді та прокурорам", - зазначили в НАБУ.

Читайте також: НАБУ розкрило схему розкрадання мільйонів доларів у справі Мартиненка

"Зокрема, депутати Логвинський та Пинзеник заявили слідчому судді Бобровнику, що його очікує "доля суддів Киреєва та Чауса" (суддя Печерського райсуду Києва Родіон Кірєєв був звільнений за порушення присяги; суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус знаходиться в міжнародному розшуку через підозри у хабарництві, - ред.)", - йдеться в тексті повідомлення.

Також зазначається, що деякі присутні в залі політики дозволяли собі заяви на адресу САП і НАБУ, які "взагалі виходили за межі здорового глузду та етики державного діяча". Зокрема оголошувалося, що "новостворені антикорупційні органи відпрацьовують "замовлення Кремля", "розвалюють коаліцію" та переслідують "героя Майдану".

Як повідомляв ONLINE.UA, Миколу Мартиненка затримали в рамках розслідування провадження щодо розкрадання коштів держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат".

Пізніше стало відомо про ще одне затримання у справі Мартиненка. За даними слідства, затриманий Сергій Перелома був координатором між ДП "СхідГЗК" та компанією-посередником.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?