Справа MH17: Волкер дав слушну пораду Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Справа MH17: Волкер дав слушну пораду Україні

Справа MH17: Волкер дав слушну пораду Україні
Джерело:  Укрінформ

Українська сторона може зібрати для оприлюднення безперечні докази у справі авіакатастрофи малайзійського "Боїнга", вважає колишній спецпредставник Держдепу США Курт Волкер. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За його словами, Київ може співпрацювати з міжнародними партнерами для боротьби проти кремлівської дезінформації навколо справи MH17.

"Що могла би ще зробити Україна, на мою думку, це скомпілювати й надати беззаперечні матеріали, засновані на фактах, які демонструватимуть те, що відбувалося в той час у тому місці. І це має робитися в дуже тісній взаємодії із західними урядами через медіа, щоби зберігалася об'єктивна думка про те, що сталося насправді", - пояснив дипломат.

Так Волкер відреагував на публікацію російськими медіа відомостей про "журналістське розслідування" щодо авіакатастрофи. Його автори посилаються на документ нідерландського уряду, в якому говориться про відсутність систем "Бук" у зоні трагедії. Пропагандисти не згадують, що йдеться перш за все про українську зброю.

Як повідомляв ONLINE.UA, нідерландське слідство нещодавно оголосило, що у справі MH17 з'явилися свідки. Очільник Спільної слідчої групи нападав, що розслідування показало ураження літака російською ракетою з "Бука".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?