Справа на 129 млн: суд заарештував главу правління українського банку
Категорія
Події
Дата публікації

Справа на 129 млн: суд заарештував главу правління українського банку

Справа на 129 млн: суд заарештував главу правління українського банку
Джерело:  online.ua

Глава правління "Диви банку" Сергій Горбачевський за рішенням Печерського суду Києва заарештований на два місяці у справі про розкрадання 129 мільйонів гривень.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на повідомлення прес-служби банку.

Рішення про арешт було прийнято за клопотанням Генеральної прокуратури.

"Прокурор клопотав про те, щоб ізолювати Горбачевського на період досудового розслідування з тієї причини, що він нібито тисне на свідків через соціальну мережу Facebook", - йдеться в повідомленні.

За словами прес-служби, "мова йде про пост Горбачевського, який супроводжувався текстом: "А ось і головний свідок у моїй справі, власною персоною (зліва), той самий, який повідомив Нацполіції, що, користуючись ніком SERG в ReutersDealing, я, будучи співробітником "Диви банку", нібито вивів з Інтеграл 280 млн гривень".

Читайте також: У Києві заарештований банкір, який намагався втекти від слідства

Також банкір навів фотокопію свідчень свідків з офіційного звинувачення.

Нагадаємо, що Горбачевський проходить як підозрюваний у справі про банкрутство "Інтеграл-банку". Слідство стверджує що банкір, шляхом зловживання службовим становищем на посаді заступника начальника казначейства "Інтеграл-банку", заволодів коштами на суму 129 млн гривень.

У листопаді 2015 він був призначений головою правління "Диви Банку", а в лютому спільно з родичами став власником 82% акцій цієї фінансової установи.

14 лютого ліквідатор "Інтеграл-банку" подав позовну заяву про стягнення з відповідачів, одним з яких є Горбачевський, 280 млн гривень.

3 березня суд відправив Горбачевського під домашній арешт, заборонивши з 22:00 до 7:00 залишати місце проживання.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше відсторонений глава Державної фіскальної служби Роман Насіров, випущений під заставу з-під варти, став президентом Федерації дзюдо України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?