Справа на мільйони: СБУ дізналася про великий прокол "Укрзалізниці"
Категорія
Події
Дата публікації

Справа на мільйони: СБУ дізналася про великий прокол "Укрзалізниці"

Справа на мільйони: СБУ дізналася про великий прокол "Укрзалізниці"

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили факт поставки неякісних комплектуючих до рухомого складу залізничного транспорту ВАТ «Укрзалізниця».
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.
"Правоохоронці встановили, що керівництво одного із структурних підрозділів держпідприємства уклало договори на постачання запчастин з двома приватними підприємствами. Комерсанти, в рамках угод, свідомо поставили підприємству комплектуючі, вироблені з грубими порушеннями технічних умов, що, зокрема, значно знижувало термін експлуатації запчастин", - йдеться в повідомленні.
Відзначається, що співробітники СБУ з'ясували, що чиновники структурного підрозділу "Укрзалізниці" не забезпечили належну перевірку якості товару, як того вимагають нормативні документи. За висновком експертів профільних наукових установ, закупівля зазначених комплектуючих могла привести до надзвичайних подій на залізниці під час вантажних і пасажирських перевезень.

Читайте також: СБУ показала хабарницю, яку затримала в Києві: опубліковані фото
При проведенні слідчих дій в офісах комерсантів і структурного підрозділу залізниці оперативники СБУ вилучили фінансово-господарську документацію, яка доводить проведення багатомільйонної угоди з постачання неякісних комплектуючих.
Зараз неліквідна продукція опечатана і передана на відповідальне зберігання держпідприємства. Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше керівник "Укрзалізниці" Войцех Балчун заявив, що квитки на потяги дорожчатимуть.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?