Справа Насірова: Найєм покликав всіх під суд
Категорія
Політика
Дата публікації

Справа Насірова: Найєм покликав всіх під суд

Справа Насірова: Найєм покликав всіх під суд

Народний депутат Мустафа Найєм закликав усіх небайдужих зібратися в неділю о 19:00 під будівлею Солом'янського суду Києва, де не змогли обрати запобіжний захід голові ГФС Роману Насірову.


Про це повідомляє "Украинская правда" з посиланням на Facebook політика.


"Здається, вони не зрозуміли. Або ми і далі живемо в цьому абсурді, глитаючи цей маразм і чекаючи, коли нам знову плюнуть в обличчя. Або злодії, мародери, казнокради і шулери почнуть відступати. Справа Романа Насирова має стати моментом істини", - написав депутат у Facebook.
Він закликав зібратися за адресою Вознесенський узвіз, 10 (колишнє приміщення Шевченківського суду).



"Ми не тиснемо на суд. Ми вимагаємо від суду виконати свою роботу і прийняти законне рішення", - додав Найєм.
"Важливо пам'ятати, що Роман Насіров не просто глава фіскальної служби. Він один з найближчих соратників глави держави і відкрито підтримується парламентською більшістю. Його арешт може стати початком краху інституту політичного кришування - тисячі чиновників та політиків на власні очі отримають сигнал, що навіть найвища політична дах в ключовий момент може не спрацювати", - вважає депутат.
В суботу та неділю Солом'янський суд Києва не зміг обрати Насірову запобіжний захід. У суботу засідання було перенесено на неділю нібито у зв'язку зі станом здоров'я глави ГФС.
У неділю сторона захисту заявила відвід слідчому судді по справі, однак суд не зміг розглянути заяву про відвід, оскільки в суді у неділю немає чергового судді. Прес-секретар Солом'янського райсуду Яна Квітченко повідомила, що заява буде розглянута в понеділок.
У ніч на 3 березня детективи НАБУ вручили главі ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру у рамках розслідування газової "справи Онищенко". Він підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки".
За даними САП, дії Насірова завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень. За даними НАБУ, Насіров доручив дати безпідставні відстрочення на сплату ренти компаніям, бенефіціаром яких є нардеп-утікач Олександр Онищенко.
Кабмін усунув Насірова від посади на час розслідування. САП планує просити суд про утримання Насірова під вартою і відсторонення його від посади голови Фіскальної служби.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?