Справа Насірова: суд серйозно засмутив НАБУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Справа Насірова: суд серйозно засмутив НАБУ

Справа Насірова: суд серйозно засмутив НАБУ
Джерело:  online.ua

НАБУ закликало суддів Солом'янського райсуду Києва невідкладно розглянути  клопотання про обрання запобіжного заходу усуненому голові ДФС Роману Насірову.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Національного антикорупційного бюро України.


"Солом'янський районний суд міста Києва відмовляється визначити служителя Феміди, який розгляне клопотання сторони захисту про відвід судді Олександра Бобровника. Таку позицію мотивують тим, що, відповідно до внутрішньої документації суду, черговий суддя працює тільки в суботу. Зараз в судовому засіданні оголошено перерву на невизначений термін", - йдеться в повідомленні.


Читайте також: Насірова знову привезли в суд, ЗМІ уточнили його діагноз: з'явилися фото і документ


"Якщо найближчим часом не буде вирішено питання про продовження судового засідання і розгляд клопотання сторони захисту про відвід судді, запобіжний захід підозрюваному голові ДФС до кінця дня обраний не буде", - відзначили в Бюро і нагадали, що 72 години з моменту пред'явлення підозри чолі ДФС закінчуються о 23:00 5 березня, після чого він буде відпущений, якщо не буде обрано запобіжний захід.


"Національне антикорупційне бюро України закликає служителів Феміди не ухилятися від виконання своїх обов'язків і забезпечити розгляд клопотання детективів про обрання запобіжного заходу у визначений законом термін", - додали у відомстві.



У той же час, суддя Олександр Бобровник в коментарі "Громадському" підкреслив, що в неділю не проводитимуть засідання з обрання запобіжного заходу Насірову.


"Сьогодні вже не буде засідання, - сказав він. - Я оголосив перерву в судовому засіданні для передачі відведення на авторозподіл, на комп'ютерну систему, яка визначить слідчого суддю, який розглядатиме відведення на мене. Це буде відбуватися завтра".


Бобровник додав, що наказом не передбачена присутність чергового слідчого судді по відводам в неділю.


Як повідомляв ONLINE.UA,  Романа Насірова підозрюють в пособництві збіглому нардепу Олександру Онищенко і нанесенні Україні збитків на суму в близько 2 млрд грн. Перед оголошенням підозр Насіров нібито втратив свідомість і пережив інфаркт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?