Справа про розстріл Майдану: стало відомо про загадковий авіарейс в Москву
Категорія
Події
Дата публікації

Справа про розстріл Майдану: стало відомо про загадковий авіарейс в Москву

Справа про розстріл Майдану: стало відомо про загадковий авіарейс в Москву

Стало відомо, що 19 лютого 2014 року, напередодні розстрілу активістів на Майдані, літак Внутрішніх військ МВС України здійснив рейс з Києва до Москви і назад, причому тодішній командувач Внутрішніх військ МВС Станіслав Шуляк в ході допиту в режимі відеоконференції в Ростові-на-Дону не зміг пояснити мету польоту.


Читайте також: Соратник Януковича на допиті розповів про найбільш страшні дні Майдану: з'явилося відео


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".


Екіпаж літака надав свідчення в яких йдеться про те, що літак АН-26 майже порожній вилетів з аеропорту "Жуляни" в Києві на військовий аеродром "Чкаловський" в Московській області, де простояв кілька годин, і практично порожній повернувся назад.


Звинувачення надало телеграму №426, підписану Шуляком, в якій говориться: "З метою перевезення робочої групи МВС України організувати підготовку літака АН-26 №07 і екіпажу і 19 лютого виконати переліт за маршрутом Київ (Жуляни) - Москва (Чкаловський) - Київ ( Жуляни) і при виконанні перельоту суворо дотримуватись заходів безпеки", причому сама телеграма датована 20 лютого, тобто була оформлена постфактум.


Примітно, що Шуляк заявив, що приблизно в той час віддавав указ про транспортування поранених бійців МВС в Крим, і, не дивлячись на наявність оригіналу телеграми, сказав, що не знає про цей політ і "розпоряджень не давав".


"Або 20-го, або 19 числа - зараз важко сказати - цей літак за моїм розпорядженням було задіяно для транспортування поранених бійців підрозділів МВС, - сказав Шуляк в ході допиту. - Куди - я зараз не пам'ятаю. По-моєму, в Крим. Я боюся помилитися, але, здається, старшим був колишній міністр внутрішніх справ Могильов... хоча я його не призначав... Про інші задіяння цього борту я нічого сказати не можу, я не знаю".


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Станіслав Шуляк заявив, що співробітники Внутрішніх військ, які вели спостереження за подіями під час Євромайдану, до сих пір залишаються на службі в МВС України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?